Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

POS Resurse Umane, primul program care a primit de la CE unda verde pentru lansarea publica

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu i-a cerut ministrului Muncii, Familiei si Egalitatii de ªanse, Paul Pacuraru, sa analizeze situatia de pe piata muncii, si, impreuna cu Ministerul Economiei si Finantelor, sa pregateasca reducerea contributiei la asigurarile sociale cu aproximativ 6 procente.

Premierul Calin Popescu-Tariceanu a avut astazi, la Palatul Victoria, o intalnire de lucru, pe probleme sociale cu ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de ªanse, Paul Pacuraru.

Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a cerut ministrului Muncii sa lucreze indeaproape cu reprezentanti ai mediului de afaceri pentru implementarea, in parteneriat cu ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, a componentelor Programului Operational Sectorial Resurse Umane care se refera la educatie.

Companiile care functioneaza pe piata romaneasca sunt cele mai abilitate sa ofere informatiile corecte despre necesitatile de pe piata muncii, iar exigentele educationale trebuie adaptate acestor necesitati, a subliniat premierul Calin Popescu-Tariceanu. ªeful Executivului a mentionat ca este necesar sa se acorde mai multe atentie dezvoltarii de scoli profesionale care sa pregateasca tehnicieni, categorie de care piata fortei de munca din Romania duce lipsa.

Premierul Tariceanu i-a cerut ministrului Muncii Paul Pacuraru sa gaseasca solutii pentru operationalizarea Consiliul Economic si Social (CES), organism capabil sa promoveze dialogul social necesar bunului mers al economiei romanesti. „CES poate deveni un adevarat generator de solutii, un adevarat partener pentru autoritatile romane”, a spus seful Executivului.

De asemenea, premierul Tariceanu i-a cerut ministrului Muncii sa conceapa strategii pentru dezvoltarea, in parteneriat cu actori economici privati, a unor campanii de informare a romanilor care lucreaza in strainatate, despre conditiile pietei fortei de munca din Romania. De asemenea, premierul a subliniat ca, daca in mediul urban exista o criza a fortei de munca, somajul apropiindu-se de zero, ministerul Muncii ar trebui sa gaseasca solutii pentru exploatarea resurselor umane disponibile in mediul rural.

in cadrul intalnirii, primul-ministru si ministrul Muncii au trecut in revista si alte prioritati ale urmatoarei perioade din domeniul gestionat de Paul Pacuraru. Membrii delegatiei care l-a insotit pe ministrul Muncii, Familiei si Egalitatii de ªanse i-au prezentat primului-ministru evolutiile in ceea ce priveste Programul Operational Sectorial Resurse Umane, subliniind ca acest POS este primul care a primit de la Comisia Europeana unda verde pentru lansarea publica. Astfel ministerul a demarat deja campanii de informare pe POS Resurse Umane.

Guvernul Romaniei - Biroul de presa

Vizualizări: 94