Competitie acerba pentru fondurile europene destinate “energiei verzi”
Proiectele depuse in cadrul POSCCE, Operatiunea 4.2.1 “Sprijinirea investitiilor in modernizarea si realizarea de noi capacitati de producere a energiei electrice si termice, prin valorificarea resurselor energetice regenerabile: a biomasei, a resurselor hidroenergetice (in unitati cu putere instalata mai mica sau egală cu 10MW), solare, eoliene, a biocombustibilului, a resurselor geotermale si a altor resurse regenerabile de energie” solicita de 20 de ori mai multe fonduri decat alocarea disponibila.
Conform informatiilor furnizate de AM POSCCE, pana la inchiderea liniei de finantare fusesera depuse 419 proiecte care solicitau asistenta financiara nerambursabila in valoare de circa 8,3 miliarde de lei, in conditiile unei alocari disponibile de doar 420 de milioane de lei.
Informatii suplimentare
Linia de finantare sustine investitiile in capacitati de producere a energiei electrice si termice prin valorificarea resurselor regenerabile. Apelul a fost deschis in perioada 4 ianuarie-30 aprilie 2010, putand depune proiecte autoritatile publice locale, precum si intreprinderile mari, IMM-urile si microintreprinderile.
Monica Nica,
www.fonduri-structurale.ro
Sursa: AM POSCCE