Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Program de master in domeniul economiei sociale finantat prin POSDRU

MMFPS organizeaza primul program national de master in domeniul economiei sociale in parteneriat cu patru universitati din Romania: Universitatea de Vest din Timisoara, Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucuresti, Universitatea din Oradea si Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca.

Programul de master este organizat prin proiectul „Economia sociala – Model inovator pentru promovarea incluziunii active a persoanelor defavorizate”, cofinantat prin POSDRU si implementat de MMFPS, prin Directia Programe Incluziune Sociala, in perioada noiembrie 2008 – octombrie 2011.

In cadrul proiectului s-au realizat parteneriate cu European Network for Social Integration Enterprises, Bernard Brunhes International, Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca, Integra Romania, Directia Generala pentru Asistenta Sociala si Protectia Copilului - Sector 1 Bucuresti, Directia de Asistenta Sociala Comunitara Timisoara si Primaria Piatra Neamt.

Prin acest demers, Ministerul doreste sa sprijine concret dezvoltarea economiei sociale ca solutie pe termen lung pentru incluziunea pe piata muncii a persoanelor defavorizate. Desi in alte state membre ale Uniunii Europene formele de economie sociala si-au demonstrat deja eficienta, practica in domeniu este relativ noua in Romania. Prin urmare, programul de master va pregati sute de specialisti, asigurandu-le absolventilor o certificare suplimentara.

Cursurile vor incepe pe 1 octombrie 2010, vor avea durata de 4 semestre si vor oferi cunostinte despre asistenta si economie sociala, cunostinte de management financiar, contabilitate si analiza costurilor, despre modul de infiintare si functionare a unei intreprinderi sociale, managementul resurselor umane, cadrul legislativ relevant si multe alte informatii utile pentru viitorii antreprenori sociali. Sesiunile de practica din cadrul programului de master se vor organiza la intreprinderi sociale existente in Romania.

MMFPS va finanta taxele de studiu pentru 150 de specialisti si va organiza sesiunile de practica in intreprinderi sociale din Romania. Distributia locurilor finantate este: Universitatea de Vest din Timisoara – 50 de locuri; Universitatea Dimitrie Cantemir din Bucuresti – 30 de locuri; Universitatea din Oradea – 30 de locuri; Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca – 40 de locuri.

Sunt asteptati sa se inscrie la programul de master absolventi ai institutiilor de invatamant superior din domeniile economic, social, resurse umane si management, precum si orice alte persoane care sunt interesate de infiintarea si gestionarea unei intreprinderi sociale.

Detaliile privind admiterea, conditiile, termenele si modalitatea de inscriere pentru anul universitar 2010 se vor gasi in curand la sediile si pe paginile de internet ale celor patru universitati: Timisoara - http://www.uvt.ro/, Bucuresti - http://www.ucdc.ro/, Oradea - http://www.uoradea.ro/, Cluj - http://www.ubbcluj.ro/, precum si pe pagina de internet a MMFPS: www.mmuncii.ro.

Sursa: MMFPS

Vizualizări: 168