Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

S-a deschis linia de finantare pentru burse doctorale!

Astazi a avut loc evenimentul de lansare a apelului de proiecte strategice „Burse doctorale” aferent DMI 1.5 “Programe doctorale si post-doctorale in sprijinul cercetarii” din cadrul POSDRU.

Termenul limita pentru depunerea proiectelor este 30 septembrie 2010, ora 16:00.

Valoarea totala a unui proiect poate fi cuprinsa intre minim 2.132.700 lei (echivalentul in lei a 500.000 euro) si maximum 21.327.000 lei (echivalentul in lei a 5.000.000 euro), contributia beneficiarului variind intre 2% si 15% in functie de tipul solicitantului.

Categoriile de beneficiari eligibili sunt:

  • Universitatile publice si private acreditate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS) pentru organizarea programelor doctorale;
  • Academia Romana.

Descarca Ghidul Solicitantului

Prezent la evenimentul organizat de OI POSDRU - MECTS la ASE Bucuresti, Sorin Popescu, director in cadrul MECTS a declarat ca “ciclul doctoral are o importanta mare pentru ca el dezvolta capacitatea de creatie si de inovatie a unei tari”. Cu alte cuvinte, “investitita in doctorat genereaza sau ar trebui sa genereze creatori”, a subliniat acesta cu privire la importanta fructificarii acestei oportunitati de finantare din fonduri europene.

De asemenea, Radu Dragus, directorul OI POSDRU din cadrul MECTS a dat asigurari potentialilor beneficiari ca se incearca, pe cat posibil, scurtarea perioadei de evaluare si de contractare, declarand ca institutia pe care o reprezinta si-a propus ca in luna octombrie sa poata comunica rezultatele evaluarii proiectelor, iar in luna decembrie sa se inceapa, deja, virarea prefinantarilor.

Cererile de rambursare ar putea fi depuse la 3 luni indiferent de suma cheltuita de beneficiar

In ceea ce priveste modificarile aflate in discutie in acest moment la nivel de Autoritate de Management, Radu Dragus a precizat ca se are in vedere schimbarea regulilor privind depunerea cererilor de rambursare, respectiv “rambursarea sa se poata face la 3 luni indiferent de suma cheltuita de beneficiar”.

In prezent, cererile de rambursare intermediara in cadrul POSDRU se transmit catre AM sau OI atunci cand valoarea cheltuielilor angajate si platite de beneficiar reprezinta cel putin 15% din valoarea eligibila pentru proiectele de pana intr-un an, 10% - pentru proiectele cu durata intre 1 si 2 ani si 5% pentru cele cu o durata intre 2 si 3 ani.

Conform declaratiilor domnului Dragus, se asteapta ca o instructiune in acest sens sa fie emisa de AM POSDRU in perioada urmatoare.

Cristina Pojoga,
www.fonduri-structurale.ro

Vizualizări: 125