Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

A.P.I.A. Mures functioneza 24 de ore din 24 si 7 zile din 7, pana la 31 mai 2007

A.P.I.A. Mures functioneza 24 de ore din 24 si 7 zile din 7, pana la 31 mai 2007

Prefectul judetului Mures, domnul Ciprian Dobre a convocat luni, 7 mai, o intalnire de lucru cu toti primarii si secretarii primariilor din judetul Mures, precum si cu directorul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura Mures, directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Mures, alte organisme implicate in agricultura mureseana.

Ciprian Dobre a anuntat ca judetul Mures este primul intr-un clasament national in ceea ce priveste completarea numarului de cereri raportat la numarul fermierilor existenti in judet si a apreciat ca, la 15 mai, data limita pentru completarea cererilor pentru subventiile europene pe suprafetele agricole, judetul Mures va incheia cu succes inventarierea terenurilor agricole si a fermierilor din judetul Mures.

Prefectul le-a cerut primarilor implicare si responsabilitate intrucat, in functie de aceasta inventariere, precum si de alte asemenea actiuni de iventariere impuse de standardele europene se vor determina atat subventiile pentru agricultura romaneasca, cat si cotele nationale pentru productia de lapte, carne, etc. Acesta fiind motivul pentru care prefectul Ciprian Dobre a atras atentia asupra necesitatii concentrarii eforturilor pe aceasta problematica, aratand de asemenea ca administratia se face mai mult prin fapte si nu doar prin vorbe sau sloganuri.

Un alt punct pe ordinea de zi a fost si modalitatea de completare a formularelor pentru subventia europeana pentru bovine, caprine si ovine, unde prefectul a subliniat, din nou, necesitatea asumarii responsabilitatii.

Prefectul Ciprian Dobre a multumit pentru modul exemplar in care toate institutiile au colaborat; in acest fel s-a demonstrat ca, inca din primele luni, administratia mureseana face fata exigentelor europene, desprinzandu-se concluzia ca standardele europene nu sunt imposibil de aplicat, ci doar ca trebuie mai mult muncit si mai putin vorbit.

Prefectura judetului MURES

Vizualizări: 98