Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

MT a semnat un contract de asistenta tehnica privind imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare

MT a semnat un contract de asistenta tehnica privind imbunatatirea conditiilor de navigatie pe Dunare

Ministerul Transporturilor a semnat un contract de asistenta tehnica privind imbunatatirea conditiilor de navigatie pe sectorul comun romano - bulgar al Dunarii in vederea alinierii la standardele de navigatie internationale emise de Comisia Dunarii.

Principalul obiectiv al acestui contract, cofinantat de Comisia Europeana prin Facilitatea ex-ISPA (85%) si de catre Guvernul Romaniei prin bugetul de stat (15%), este de a sprijini dezvoltarea economica a Romaniei prin imbunatatirea si dezvoltarea treptata a infrastructurii de transport fluvial, parte a Axei Prioritare 18.

In acest sens, consultantul angajat de Ministerul Transporturilor, in calitate de beneficiar final al proiectului, trebuie sa analizeze si sa identifice, avand in vedere aspectele de mediu, lucrarile relevante pentru imbunatatirea conditiilor de navigatie pe un sector substantial al Dunarii, in special pe granita romano - bulgara.

Rezultatele acestei asistente tehnice sunt:
(1) Studiu de Fezabilitate, Studiu de Impact asupra Mediului, Termeni de Referinta si Cererea de Finantare pentru urmatoarea faza a proiectului, insemnand elaborarea Proiectului Tehnic pentru urmatoarele sectoare ale Dunarii: Portile de Fier II - Calarasi Silistra; Portul Tulcea; Canalul Dunare Marea Neagra - Canalul Poarta Alba - Midia Navodari si
(2) Proiect Tehnic, Documentatia pentru licitatia de lucrari si elaborarea Cererii de Finantare pentru extinderea infrastructurii Portului Calafat.
Cu o valoare totala de 2.580.000 euro fara TVA, acest contract de asistenta tehnica a fost acordat prin licitatie internationala consortiului condus de TECHNUM N.V. (Belgia) si are o perioada de implementare de 14 luni de la data semnarii.

Ministerul Transporturilor

Vizualizări: 112