Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Discutii cu reprezentantii CE pe marginea masurilor cuprinse in PNDR

Conform calendarului de negocieri al Programului National de Dezvoltare Rurala 2007-2013, in perioada 8 - 11 mai 2007, are loc o vizita a oficialilor europeni, responsabili de sectorul dezvoltarii rurale pentru a discuta cu partea romana observatiile si comentariile asupra masurilor cuprinse in PNDR, transmise serviciilor Comisiei Europene in data de 9 martie 2007.

Din partea Comisiei Europene participa seful Unitatii pentru Dezvoltare Rurala John Lougheed, si expertii responsabili pentru Romania Zelie Peppiette si Mihai Dumitru, iar din partea romana reprezentantii Directiei Generale Dezvoltare Rurala din cadrul ministerului.

Discutiile au fost axate pe imbunatatirea principalelor masuri care vizeaza cresterea competitivitatii agricole (modernizarea exploatatiei agricole, sprijinirea sectorului de procesare si marketing) precum si pe cele care asigura calitatea vietii in mediul rural (renovarea satelor, sprijin pentru microintreprinderi). in urma acestor discutii s-au definitivat aspecte ce tin de programarea si implementarea PNDR.

Totodata, pe langa discutiile tehnice, este organizata o vizita in teritoriu, ce are ca scop informarea privind functionarea oficiilor teritoriale ale agentiilor de plati si a structurilor administrative ale MADR, precum si vizitarea unei forme asociative din tara noastra. Un alt obiectiv vizat de oficiali il reprezinta vizitarea unei organizatii creata in scopul furnizarii de consiliere catre fermieri in domeniul agro-mediului.

in timpul consultarilor tehnice, oficialii europeni s-au intalnit cu doamna Cornelia Harabagiu, secretar de stat in MADR si au avut discutii privind stadiul elaborarii Programului National de Dezvoltare Rurala.

Ca urmare a discutiilor purtate in cursul acestei misiuni privind Programul National de Dezvoltare Rurala s-a convenit organizarea unor noi runde de consultari in cursul lunii mai si respectiv iunie 2007.

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale

Vizualizări: 94