Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Regiunile austriece sunt primele regiuni din UE care au obtinut aprobarea CE pentru implementarea Programelor Operationale

Regiunile austriece sunt primele din Uniunea Europeana care beneficiaza de noua Politica de Coeziune 2007-2013, Comisia Europeana aproband pentru aceste regiuni primele Programe Operationale (PO). Decizia Comisiei cu privire la cele 8 PO austriece pune in miscare aplicarea noii politici in cadrul planurilor strategice si prioritatilor aprobate de Austria si Comisia Europeana in 4 aprilie 2007.

Primul pachet de Programe Operationale aprobate include un program „Convergenta” pentru Burgenland si 7 programe „Competitivitate regionala si ocuparea fortei de munca” pentru Carinthia, Lower si Upper Austria, Salzburg, Styria, Tyrol si Vorarlberg. Acestia au prezentat Comisie prima versiune oficiala in 30 octombrie 2006.

Burgeland primeste prin Fondul European de Dezvoltare Regionala 125 milioane euro sub programul de Convergenta, in timp ce totalul alocatiilor financiare al celor 7 programe „Competitivitate regionala si ocuparea fortei de munca” este de 529.9 milioane euro.

PO din Burgenland cuprinde axele prioritare: „Competitivitate si structuri inovative pentru economia regionala”, „Infrastructura si sustinerea dezvoltarii regionale” si „Asistenta tehnica”. Celalalt program relevant „Competitivitate regionala si ocuparea fortei de munca” cuprinde axele prioritare: „Intarirea inovatiei si economiei cunosterii”, „Intarirea puterii de atractie a regiunilor”, "Asistenta tehica”.

Intarirea si promovarea competitivitatii regionale si inovatiei va sprijini regiunile austriece si le va ajuta sa devina mult mai atractive oferind astfel cresterea calitatii vietii.

Implementarea acestor programe vor ajuta Austria sa pregateasca tranzitia spre competitivitate, dinamism si economia cunoasterii. Crearea si intarirea inovatiei si dinamismul intreprinderilor mici si mijlocii, cu siguranta, vor juca un rol important in implementarea acestor programe.

Sursa: DG Regio

Vizualizări: 151