Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

intrevederea ministrului muncii, familiei si egalitatii de sanse, cu Vladimir Spidla, Comisarul European pentru Ocupare, Afaceri Sociale si Egalitatea de ªanse

Miercuri, 16 mai 2007, s-a desfasurat intrevederea domnului Paul Pacuraru cu domnul Vladimir Spidla, comisarul european al ocuparii, afacerilor sociale si egalitatii de sanse cu ocazia reuniunii informale a ministrilor statelor membre ale Uniunii Europene.

Temele abordate au avut in vedere prioritatile in materie de politica sociala si intentia Guvernului roman de a deschide piata fortei de munca tuturor cetatenilor statelor membre la piata fortei de munca romaneasca.

Cu ocazia dialogului politic bilateral prioritatile politicii sociale au fost considerate:

1. Concentrarea eforturilor pe ocuparea fortei de munca

2. Transformarea pietei fortei de munca romanesti intr-o piata atractiva, astfel incat ea sa constituie prioritate la alegere pentru toti lucratorii, in special pentru cei romani

3. Identificarea solutiilor pentru pensii echitabile si sustenabile

4. Continuarea demersurilor pentru modernizarea sistemelor de pensii, in special a celor private

5. intarirea capacitatii administrative pentru aplicarea unitara a legislatiei

6. Utilizarea fondurilor structurale in conditii optime de eficienta

Comisarul Vladimir Spidla a adresat felicitari Guvernului roman pentru decizia de a deschide piata fortei de munca, subliniind faptul ca institutia din care face parte, Comisia Europeana, este promotoarea liberei circulatii a persoanelor si, in special, a lucratorilor.

De asemenea, oficialul european si-a exprimat satisfactia in legatura cu faptele prezentate in cadrul politicii sociale si a precizat ca in Romania se vor produce imbunatatiri vizibile in ansamblul pietei fortei de munca, asemanator statelor care au aderat in 2004.

Ambele parti au subliniat disponibilitatea pentru cooperare, schimb de opinii si solutii tehnice.

Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse

Vizualizări: 89