Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Ghidul pentru retelele de transport a energiei electrice si gazelor naturale – versiunea finala

OI pentru Energie a publicat versiunea finala a Ghidului Solicitantului pentru Operatiunea „Sprijinirea investitiilor in extinderea si modernizarea retelelor de transport al energiei electrice si gazelor naturale”, din cadrul Axei 4 a POSCCE.

Solicitantii eligibili pentru aceasta operatiune sunt:

  • in domeniul energiei electrice – operatorul de transport si de sistem definit conform L nr. 13/2007, cu modificarile si completarile ulterioare;
  • in domeniul gazelor naturale – operatorul de transport (transportator), definit conform L nr. 351/2004, cu modificarile si completarile ulterioare;

Valoarea maxima a finantarii din fonduri nerambursabile este stabilita astfel:
  • 85% din valoarea rezultata in urma calcularii deficitului de finantare, in cazul proiectelor pentru care veniturile generate in perioada de operare pot fi estimate cu acuratete (spre exemplu: proiecte de tip SCADA si extindere de linii).
  • maxim 50% din cheltuielile eligibile ale proiectului cu o limita maxima a ajutorului de 50 mil. lei pe proiect, in cazul proiectelor pentru care nu se poate aplica metodologia deficitului de finantare (spre exemplu: proiectele de modernizare/retehnologizare de statii).

Descarca Ghidul Solicitantului

Sursa: OI Energie

Vizualizări: 98