Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Fonduri europene pentru un sistem care ajuta la cresterea sigurantei traficului feroviar

In urma evaluarii si aprobarii cererii de finantare, AM POS Transport si Compania Nationala de Cai Ferate „CFR” SA au semnat, in data de 06 mai 2011 si respectiv 12 mai 2011, contractul de finantare pentru proiectul „Sistem de detectare a cutiilor de osii supraincalzite si a franelor stranse”.

Proiectul are un buget total de 68.981.661 lei, din care 39.455.021 lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial „Transport” 2007-2013, restul sumei fiind asigurata de Guvernul Romaniei prin bugetul de stat.

Obiectivul proiectului vizeaza imbunatatirea sigurantei traficului feroviar in reteaua de cale ferata romana prin echiparea echilibrata cu statii de detectare a cutiilor de osii supraincalzite si a franelor stranse, in vederea asigurarii supravegherii automate a traficului. Implementarea acestui proiect se va realiza prin contracte de lucrari si servicii licitate de catre CNCF „CFR” SA.

Acest proiect a fost depus in cadrul Axei Prioritare 3 „Modernizarea sectorului de transport in scopul imbunatatirii protectiei mediului, a sanatatii umane si a sigurantei pasagerilor”, DMI 3.2 „Imbunatatirea sigurantei traficului pe toate modurile de transport”.

Perioada estimata de executie a lucrarilor pentru proiectul mentionat este august 2011 – decembrie 2013, fiind urmata de perioada de notificare a defectelor intre decembrie 2013 – decembrie 2015.

Sursa: www.ampost.ro

Vizualizări: 95