Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Investitii din fonduri PHARE la Colegiul Tehnic din Slatina

ªcoala romaneasca trebuie sa fie conectata permanent la necesitatile societatii si economiei romanesti, a subliniat luni, 28 mai, primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu la finalul vizitei la Colegiul Tehnic „Alexe Marin” din Slatina.

ªeful Executivului a apreciat ca trebuie incurajata o legatura stransa intre agentii economici si institutiile de invatamant pentru a asigura specializarile necesare pe piata fortei de munca. „in acest fel ajutam economia, ii ajutam pe tineri, astfel incat acestia sa-si gaseasca locuri de munca si sa nu devina someri de lux”, a afirmat premierul Tariceanu.

Primul-ministru a aratat ca, in prezent, Romania se confrunta cu o criza de forta de munca, in timp ce in urma cu cativa ani exista o lipsa a locurilor de munca.

Premierul Tariceanu a subliniat ca prioritatea fundamentala a Guvernului este asigurarea unui invatamant de calitate si, de aceea, in ultimii doi ani s-au investit sume record in educatie. „Fara un nivel ridicat in educatie nu putem face fata competitiei pe piata europeana”, a spus seful Executivului.

Calin Popescu-Tariceanu a afirmat ca investitiile din invatamant trebuie sa fie folosite eficient, astfel incat sa se asigure un invatamant teoretic de calitate, ceea ce le va permite tinerilor accesul la zona universitara. in acelasi timp, scolile de arte si meserii le vor permite tinerilor sa se pregateasca pentru meserii bine platite in tara.

Primul-ministru a vizitat cateva clase de la Colegiul Tehnic, o clasa de mecanica, una de electrotehnica si una de senzori si traductori, care au beneficiat de fonduri Phare, precum si de investitii de la buget.

in cadrul intalnirii cu cadrele didactice de la Colegiu, premierul Tariceanu a aratat ca, datorita performantelor inregistrate in economie, salariile profesorilor au crescut in ultima perioada.

Primul-ministru a amintit ca a vizitat societatile TMK Artrom si Pirelli si a facut, cu aceasta ocazie, apel la conducerile celor doua companii pentru a-si stabili necesarul de forta de munca si a-l face cunoscut Ministerului Educatiei.

Guvernul Romaniei

Vizualizări: 95