Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

2446 de scoli din mediul rural si mic urban vor fi conectate la Internet cu ajutorul fondurilor europene

Ministrul Comunicatiilor, Valerian Vreme a semnat, ieri, 23 ianuarie 2012, alaturi de ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, contractul de finantare din fonduri structurale prin Axa prioritara III “TIC pentru sectoarele privat si public” gestionata de Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale , pentru proiectul “Internet in scoala ta. Conectarea la internet broadband a unitatilor scolare din zona rurala si mic urbana”.

Valoarea totala eligibila a proiectului este 135.404.735,60 lei si va fi implementat in 12 luni de la data semnarii contractului de finantare.

Obiectivul general al proiectului consta in facilitarea accesului public a institutiilor de invatamant in zonele de esec ale pietei – zone rurale si mici urbane dezavantajate din punct de vedere al accesului la mijloacele moderne de comunicatii – prin cresterea utilizarii TIC, sustinerea conectarii la broadband, precum si prin consolidarea infrastructurii TIC.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

  • Conectarea a 2446 scoli din mediul rural si mic urban la Internet prin conexiune broadband;
  • Cresterea utilizarii TIC si facilitarea accesului la Internet pentru aproximativ 650.000 elevi si aproximativ 48.000 profesori din mediul rural si mic urban;
  • Cresterea utilizarii TIC si facilitarea accesului la resursele educationale in Inspectoratele Scolare Judetene;
  • Reducerea decalajului educational dintre mediile urban – rural in domeniul utilizarii TIC si al accesului conexiunilor Internet;
  • Asigurarea suportului tehnic pentru toate unitatile scolare implicate in proiect.

Acest obiectiv va fi atins prin implementarea unui sistem de monitorizare, management al retelei si suport Call-center si instruirea de persoane pentru asigurarea suportului tehnic ce vor asigura mentenanta, durabilitatea si sustenabilitatea operationala a proiectului şi de persoane cu atributii de administrare regionala a retelei.

Sursa: MCSI

Vizualizări: 133