Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

CE nu a propus nicio corectie financiara in urma auditului pe Masura 322 privind renovarea si dezvoltarea satelor (PNDR)

In urma misiunilor de audit, efectuate la Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) de catre expertii Comisiei Europene pentru Masura 322 - Renovarea si dezvoltarea satelor, nu au fost propuse corectii financiare.

Astfel, procesul de primire, evaluare si selectie a proiectelor depuse pentru aceasta Masura a fost apreciat ca fiind unul corect si valabil, toate sumele contractate fiind validate.

Expertii Comisiei Europene, in urma verificarilor efectuate, au considerat ca procesul de evaluare si selectie a proiectelor depuse de autoritatile locale a fost facut de catre APDRP in limitele procedurale si prin asigurarea egalitatii totale de sanse.

Ca recomandare, Comisia a precizat faptul ca este necesar ca Ghidurile Solicitantului sa fie cat mai din timp facute publice, APDRP insusindu-si aceasta remarca.

Faptul ca auditul Comisiei Europene a validat corectitudinea evaluarii proiectelor depuse pentru Masura 322 este o confirmare a activitatii APDRP. Desi au existat numeroase sesizari si acuze la adresa Agentiei, cei care au opinia finala sunt specialistii de la Bruxelles. Si mai important este faptul ca niciun ban din sumele contractate nu va trebui returnat, iar Comisia considera ancheta referitoare la Masura 322 ca fiind inchisa”, a precizat Mihai Gavril VADAN, directorul general al APDRP.

Sursa: APDRP

Vizualizări: 109