Ești membru? Cont nou / Autentificare
Ştiri

Managerii si angajatii din intreprinderile simulate au finalizat cu succes cel de-al doilea modul de practica

 “Stagiul de practica in intreprinderi simulate mi-a oferit ocazia de a-mi dezvolta atat abilitatile economice, cat si pe cele decizionale, de comunicare, lucrul in echipa si creativitatea. Ca si “manager” - masterand, am avut responsabilitatea de a-i motiva pe “angajati” - studenti - si de a le aloca sarcini in conformitate cu abilitatile si pregatirea lor, invatand astfel nu numai sa lucrez in echipa, ci si sa coordonez o echipa.” Anamaria Ravar, masterand Academia de Studii Economice Bucuresti, participant la modulul al II-lea de practica in intreprinderi simulate.

In perioada 10 octombrie 2011 – 21 ianuarie 2012, 1056 de studenti si masteranzi din facultatile cu profil economic ale Universitatii “Ovidius” din Constanta, Academiei de Studii Economice Bucuresti, Universitatii de Vest Timisoara si Universitatii “Al.I. Cuza” din Iasi au participat la al doilea modul de practica in intreprinderile simulate create prin proiectului strategic POSDRU “Acces real la piata muncii prin intreprinderea simulata”.

Practica s-a desfasurat intr-o retea de 4 laboratoare de simulare a afacerilor create in cadrul universitatilor partenere, pe trei domenii de activitate: turism, banking si comert-afaceri internationale.

Cele 96 de echipe formate din 10 studenti „angajati” si 1 masterand „manager”, sub coordonarea unui angajat dintr-o intreprindere reala pe post de tutore, au gestionat o afacere virtuala.

Aplicatia TOPSIM mi-a oferit oportunitatea de a aplica efectiv cunostintele dobandite in prima parte a stagiului de practica prin simularea unui joc de conducere. Cu ajutorul tutorilor, am invatat sa structurez activitatile intreprinderii, sa aloc resursele in functie de necesitati si sa iau decizii, impreuna cu colegii de echipa, in functie de riscurile si oportunitatile din mediul extern.” a declarat Anamaria Ravar.

La finalul stagiului de practica au fost acordate 132 de premii in bani masteranzilor si studentilor care au inregistrat cea mai buna performanta economica in timpul simularilor.


Mirela Sacalus
Expert promovare, comunicare si imagine
Proiect POSDRU/90/2.1/S/63442
Structural ConsultingTM Group - Partener 4

Vizualizări: 101