Departamentul pentru Românii de Pretutindeni: S-a redeschis sesiunea de depunere de proiecte în cadrul Programului de finanțare nerambursabilă 2024!

Departamentul pentru Românii de Pretutindeni a anunțat miercuri, 15 mai 2024, continuarea Programului de finanțare nerambursabilă 2024 și redeschiderea sesiunii de depunere a cererilor de finanțare de proiecte.

Asociaţiile, fundaţiile, unităţile de cult, organizaţiile neguvernamentale ale românilor de pretutindeni, persoanele fizice autorizate sau persoanele juridice de drept public sau privat din România sau din străinătate pot trimite cererile de finanțare în cadrul apelului.

Ghidul cuprinde șase programe de finanțare: Educație, Cultură, Societatea civilă, Mass-media, Spiritualitate și tradiție și Comunitate.

În cadrul sesiunii de finanțare 2024, un solicitant poate depune cel mult două proiecte, cu condiția ca acestea să se încadreze în programe diferite.

Termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare este 30 iunie 2024 (inclusiv), ora 23:59, ora României.

Descarcă documentele

Tot ieri, DRP a publicat și rezultatele unei noi etape de evaluare a cererilor de finanțare transmise în cadrul Sesiunii de finanțare nerambursabilă 2024.

Lista proiectelor aprobate/respinse/neeligibile este disponibilă aici.

Contestațiile se transmit prin e-mail la adresa: contestatii.proiecte@dprp.gov.ro, prin poştă cu confirmare de primire sau se depun direct la registratura DRP, în termen de cel mult 3 zile lucrătoare de la data comunicării rezultatelor.

Sursa: Departamentul pentru Românii de Pretutindeni