Drumurile din Țara Silvaniei se modernizează cu ajutorul fondurilor europene

ADR Nord-Vest și Consiliul Județean Sălaj au semnat un contract de finanțare în valoare de  83,8 milioane de euro, fonduri europene, pentru reabilitarea și modernizarea drumurilor din Țara Silvaniei. 

Conform comunicatului oficial, drumurile implicate în procesul de reabilitare și modernizare sunt pe raza următoarelor localități: Chendrea – Gălpâia – Zalha – Bezded – Cernuc – Bogdana – Buciumi – Agrij – Românaşi – Halmășd – Cerâșa – Cosniciu de Jos – Ip – Zăuan Băi – Camăr – Nușfalău – Boghiș – Valcău de Jos – Petrindu – Tămașa – Cuzăplac – Almașu – Babiu – Mesteacănu.

Siguranța rutieră va fi de asemenea îmbunătățită prin elementele nou-construite sau reabilitate, precum cele 11 poduri sau cele 43 de stații pentru transportul interjudețean. Pentru autovehiculele electrice sunt prevăzute 2 stații de încarcare rapidă, și datorită acestui proiect de infrastructură rutieră, numărul de mașini care vor străbate drumurile județene incluse în planul de modernizare va crește cu 50%, până la 7500 de mașini pe zi.

„Reabilitare și modernizare drumuri din Țara Silvaniei – Cod SMIS 306247 este un proiect finanțat prin Prioritatea 5 – O regiune accesibilă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și corespunde obiectivului de politică – O Europă mai conectată.

Sursa: ADR Nord-Vest