Fondurile Regio sprijină construirea și dotarea a două centre sociale și cultural-recreative în municipiul Dej

ADR Nord-Vest și Municipiul Dej au semnat două noi contracte de finanțare destinate unei infrastructuri culturale și sociale cu scop recreațional pentru toate categoriile de vârste și modernizării spațiilor verzi pe o suprafață de aproape 15 hectare. Cea mai vizibilă construcție va fi un centru social-recreativ, întins pe aproape 3.000 de metri pătrați, care va oferi servicii de diagnoză preventivă, terapii multiple precum fizioterapie, termoterapie sau hidroterapie sau terapie prin masaj, se arată în comunicatul oficial.

În jurul centrului care va fi operațional în vara anului viitor, vor fi modernizate toate spațiile verzi, cu arbori, arbuști, lacuri cu apă dulce și un amfiteatru în aer liber pe cei 150.000 de metri pătrați care sunt incluși în obiectivele proiectelor implementate de autoritățile publice locale. De asemenea, cel puțin 200 de locuri de parcare vor fi construite pe aproape 9 hectare de teren, alături de trasee pietonale și piste pentru biciclete.

„Creșterea calității vieții în municipiul Dej prin construirea și dotarea centrului social, recreativ și îmbunătățirea spațiilor publice urbane din zona acestuia – Cod SMIS 324120” este un proiect  finanțat prin Prioritatea 7 – O regiune atractivă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și corespunde obiectivului de politica 5 – O Europă mai aproape de cetățeni. Valoarea totală a proiectului este de 7 milioane de euro.

 „Creșterea calității vieții populației municipiului Dej prin construirea si dotarea centrului cultural-recreativ si îmbunătățirea spațiilor publice urbane din cartierul Dealul Florilor – Cod SMIS 324100” este un proiect  finanțat prin Prioritatea 7 – O regiune atractivă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027, și corespunde obiectivului de politica 5 – O Europă mai aproape de cetățeni. Valoarea totală a proiectului este de 1.8 milioane de euro.

Sursa: ADR Nord-Vest