Înscrieri deschise în cadrul Galei Premiilor Participării Publice! „Povești de trezit civismul” și „Oameni ca noi. Victorii civice extraordinare!”, mesajele din acest an

În perioada 28 iunie - 22 iulie 2024 este deschisă perioada de înscrieri la cea de-a XIV-a ediție a Galei Premiilor Participării Publice, evenimentul care premiază anual persoane, grupuri civice și organizații care reușesc prin demersurile lor de advocacy să convingă autoritățile publice să rezolve diversele probleme ale comunităților. 

Persoanele interesate sunt invitate să completeze formularul online disponibil aici, după ce au parcurs ghidul pentru înscrieri, care include detalii despre eveniment și criteriile de eligibilitate.    

Evenimentul este organizat de CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică pentru a le aduce recunoaștere publică cetățenilor curajoși, grupurilor și organizațiilor care, în urma interacțiunilor cu administrația publică, au adus schimbări pozitive în comunitățile lor. 

Câteva exemple premiate la edițiile anterioare ale Galei:

  • O mamă din cartierul bucureștean Colentina a cerut autorităților publice să amenajeze un loc de joacă între blocuri, deoarece copiii din zonă erau în pericol să fie accidentați din cauza traficului intens de pe străduțe.
  • Consiliul Național al Elevilor a cerut autorităților publice garantarea unui cuantum minim de 100 de lei pentru bursele școlare și decontarea abonamentului elevilor pentru serviciile de transport public.
  • Grupul “Inițiative pentru Bilca” a convins consiliul local să amenajeze un parc pentru comunitate, să transmită online ședințele de consiliu și să desfășoare o comunicare transparentă cu cetățenii. 
  • Asociația Iele Sânziene a convins două primării de sector din București să inițieze un proiect pilot pentru a asigura absorbante gratuite în școli.

Mai multe detalii despre poveștile de implicare civică premiate la ediția Galei din 2023 sunt disponibile în catalogul premianților. 

„Povești de trezit civismul” și „Oameni ca noi. Victorii civice extraordinare!” sunt mesajele de anul acesta ale Galei Premiilor Participării Publice. Evenimentul oferă inspirație și încredere celor care au nevoie de impuls pentru a se implica. Totodată, inițiativele premiate la Gala ilustrează an de an impactul eforturilor civice individuale și colective de a aduce îmbunătățiri concrete pentru oameni și comunități, la nivel local și național. 

Sursa: CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică