258 propuneri de proiecte depuse în cadrul apelurilor nr. 2 lansate de Programul Interreg NEXT Bazinul Mării Negre

În perioada 29 martie 2024 - 28 iunie 2024 au fost active apelurile de proiecte nr. 2 în cadrul Programului Interreg NEXT Bazinul Mării Negre, unul pentru proiecte standard, respectiv unul pentru proiecte la scară mică. Apelurile au fost deschise pentru toate cele 4 obiective specifice ale Programului: 

  • dezvoltarea capacităților de cercetare și inovare;
  • promovarea adaptării la schimbările climatice şi a prevenirii riscurilor de dezastre;
  • consolidarea protecției și conservării naturii, a biodiversității și a infrastructurii verzi;
  • consolidarea încrederii reciproce, în special prin încurajarea acțiunilor inter-personale.

Conform Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, la data închiderii apelurilor, au fost depuse 258 propuneri de proiecte, dintre care 156 propuneri de proiecte standard și, respectiv, 102 propuneri de proiecte la scară mică. Valoarea totală a fondurilor Interreg solicitate este de 192.5  mil. Euro pentru proiectele standard și 47.8 mil. Euro pentru proiectele la scară mică.

Etapa de verificare administrativă și a eligibilității aplicațiilor se va desfășura în perioada iulie-septembrie 2024, fiind urmată de evaluarea calitativă, estimată în perioada septembrie-decembrie 2024. Ulterior, Comitetul de Monitorizare al Programului va lua decizia cu privire la proiectele selectate pentru finanțare.

Sursa: MDLPA