La sfârșitul lunii se preconizează lansarea Programului Femeia Antreprenor!

Astăzi, 16 iulie 2024, a avut loc lansarea lucrării „Carta Albă a IMM-urilor din România”, ediţia nr. 22, realizată de Consiliul Naţional al IMM-urilor din România (CNIPMMR). Lucrarea reprezintă cea mai aprofundată analiză a sectorului IMM din România ce prezintă situația de ansamblu a mediului de afaceri în domeniul resurselor umane, inovare, cercetare-dezvoltare, internaționalizare, surse de finanțare, intenție de accesare a fondurilor nerambursabile.

În cadrul acestui eveniment a participat și Ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ştefan-Radu Oprea, care a făcut câteva precizări în ceea ce privește Programul Femeia Antreprenor dar și Start-up Nation.

„Anul acesta, Start-Up Nation are finanţare pe fonduri europene de peste 440 de milioane de euro. Ordonanţă de urgenţă cred că o să treacă în prima şedinţă de Guvern. Deja avem o veste bună de la partenerii noştri de la STS, care lucrează foarte intens la platformele pe care vom debuta odată cu „Femei Antreprenor”. Sper ca, la sfârşitul lunii, pe 30, să putem lansa acest program. Va fi deschis 45 de zile, astfel încât pe toată această perioadă, neavând criteriul „Primul venit, primul servit", toate doamnele antreprenor care doresc să primească finanţare să poată depune proiecte competitive.", a declarat ministrul Ştefan-Radu Oprea.

Totodată, ministrul a propus dezvoltarea unui program numit Start-Up Export care să educe și să consilieze de la partea de debut, de la partea de Start-Up Nation.

Sursa: Facebook CNIPMMR