39 de proiecte depuse pe cel de-al doilea apel din cadrul Programului Interreg NEXT România-Ucraina

Autoritatea de Management pentru Programul Interreg NEXT România-Ucraina a anunțat ieri, 16 iulie 2024, închiderea celui de-al doilea apel pentru proiecte lansat în cadrul programului Interreg NEXT România-Ucraina. Conform comunicatului oficial, 39 de proiecte au fost depuse electronic, în sistemul Jems, în valoare totală de 48 de milioane de euro.

Apelul de proiecte vizează Prioritatea 1 - Atenție transfrontalieră la mediu, obiectivul specific Promovarea adaptării la schimbările climatice, prevenirea riscurilor de dezastre și reziliența, luând în considerare abordările ecosistemice. Bugetul alocat este de 4,47 milioane de euro.

Reamintim că valoarea nerambursabilă a unui proiect poate fi între 800.000-1.400.000 Euro. Toate proiectele trebuie să aibă o componentă de investiții de cel puțin 500.000 Euro.

Autoritatea de Management recomandă celor care au depus cereri de finanțare în cadrul acestei cereri să verifice permanent contul creat în sistemul electronic Jems, pentru eventuale solicitări de clarificări în timpul procesului de evaluare.

Sursa: www.ro-ua.net