Ministerul Energiei: S-a încheiat consultarea publică pentru Strategia Energetică a României 2025-2035

Ministerul Energiei a încheiat perioada de consultare publică pentru Strategia Energetică a României 2025-2035, cu perspectiva anului 2050, desfășurată în intervalul 14 iunie – 13 iulie. 

Conform comunicatului oficial, pe parcursul acestei perioade, Ministerul Energiei a primit peste 100 de puncte de vedere scrise din partea asociațiilor din industrie, experților, ONG-urilor de mediu, societății civile și altor actori interesați. De asemenea, în perioada consultării interinstituționale, Ministerul Energiei a primit puncte de vedere din partea ministerelor, agențiilor și instituțiilor publice relevante.

„După 15 ani, România va avea într-un final o strategie națională în domeniul energiei. Prin această strategie, Guvernul României va putea să prioritizeze investiții, proiecte și va putea să mențină o linie clară în privința modului în care se va realiza tranziția energetică în următorul deceniu.”, a declarat Ministrul Energiei, Sebastian Burduja.

Potrivit comunicatului, după ce echipa Ministerului Energiei va analiza și integra propunerile primite, va fi inițiată procedura de avizare, necesară înainte de aprobarea în Guvern, prin Hotărâre de Guvern, a Strategiei Energetice Naționale. 

Sursa: Ministerul Energiei