Dej devine mai ecologic prin intermediul unei finanțări de 4 milioane de euro în cadrul PR Nord-Vest

ADR Nord-Vest și Primăria municipiului Dej au semnat două contracte de finanțare pentru achiziționarea unor autobuze electrice și pentru reabilitarea centrului urban în Dej.

1.Proiectul „Dezvoltarea infrastructurii de transport alternativ în municipiul Dej – punte pietonală și modernizare coridor infrastructură integrată în Ocna Dej – Cod SMIS 324118” are o valoare de 936.000 de euro și este finanțat prin Prioritatea 4 – O regiune cu mobilitate urbană multimodală durabilă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică 2 – O Europă mai verde.

Conform comunicatului oficial, peste 1,5 milioane de călătorii se vor realiza anual datorită modernizării transportului public, cu stații noi și sisteme moderne de tichetare. 

2. Proiectul „Amenajarea zonei pietonale centrale în vederea reducerii emisiilor de carbon din zona centrală a municipiului Dej – Cod SMIS 324119” are o valoare de 3 milioane de euro și este finanțat prin Prioritatea 4 – O regiune cu mobilitate urbană multimodală durabilă din cadrul Programului Regional Nord-Vest 2021-2027 și corespunde obiectivului de politică 2 – O Europă mai verde.

Potrivit comunicatului, zona centrală a orașului va fi reabilitată pe o suprafață de peste 22.000 de metri pătrați. Plantarea a mii de arbori și arbuști va contribui la reducerea poluării, iar pistele pentru biciclete și sistemele de bike-sharing vor facilita deplasarea nepoluantă pentru cei aproape 20.000 de cicliști din Dej.

Sursa: ADR Nord-Vest