Pe 30 iulie încep înscrierile pe programul Femeia Antreprenor! Află care sunt condițiile de aplicare

*UPDATE: Ordinul nr. 1.974 privind aprobarea Procedurii de implementare a Programului național multianual pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale în rândul femeilor manager din sectorul IMM a fost publicat în Monitorul Oficial pe 24 iulie 2024. 

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a anunțat astăzi deschiderea apelului de proiecte pentru programul „Femeia Antreprenor” – ediția 2024. Antreprenoarele din sectorul IMM se vor putea înscrie, pentru obținerea unor finanțări de până la 200.000 lei, începând de marți, 30 iulie 2024.

Se punctează:

  • Vechimea calității de Asociat/acționar feminin în societate (minimum 24 luni pentru punctaj maxim)
  • Aport propriu ≥ 30% din valoarea eligibilă a proiectului
  • Profit din exploatare la 2022 și 2023
  • 24 de luni de menținere locuri de muncă create prin proiect (cel puțin 2 locuri de muncă noi cu normă completă)
  • 60% buget pentru echipamente
  • Minimum 6 luni vechimea calității de administrator feminin al societății

Perioada de înscriere rămâne deschisă timp de 45 de zile lucrătoare, începând cu ora 10:00 a primei zile și până la ora 20:00 a ultimei zile. Termenul limită poate fi prelungit în funcție de disponibilitatea fondurilor. Aplicațiile vor fi transmise exclusiv online, prin intermediul platformei informatice dedicate, disponibilă la adresa: https://minimis.imm.gov.ro

Bugetul alocat programului „Femeia Antreprenor”, pentru anul în curs, este de 200.000.000 lei, fiind estimat un număr de 1.000 de beneficiare. Procedura de implementare, care definește obiectivele și etapele schemei de ajutor de minimis, poate fi consultată aici. 

Sursa: MEAT