Noul portal ONRC, cu funcționalități suplimentare, este disponibil!

Conform declarațiilor făcute de Valentina Burdescu, directorul general al Oficiului Național al Registrului Comerțului, în cadrul evenimentului dedicat Zilei Naționale a Contabilului Român, Oficiul Național al Registrului Comerțului se află în toiul unor schimbări semnificative în ceea ce privește adaptarea la noile tehnologii. Așadar începând de astăzi, 26 iulie 2024, ONRC are un nou portal de servicii online.

„Ce pot să vă dau ca element de noutate este că pe partea de furnizare de informații, noul sistem informatic al Oficiului Național al Registrului Comerțului va asigura în sistem online integral furnizarea de informații. Nu doar certificatul pe firmă, așa cum se furnizează în momentul de față, ci și raportul istoric cu toate înregistrările care s-au efectuat la o firmă în Registru Comerțului și certificatul pe persoană, pe calități, pe care mulți dintre dumneavoastră îl solicitați și acesta este necesar în general pentru CAS. Mai exact, eliberăm certificatul în care certificăm ce calități a deținut o persoană în Registru Comerțului, perioada, funcția, atât în datele la zi, cât și în datele de tip istoric.”, a declarat acesta în cadrul evenimentului desfășurat săptămâna trecută.

Totodată, directorul general al ONRC a declarat că instituția elaborează în această perioadă cererea de finanțare pentru un nou proiect informatic care va integra elemente de robotică și inteligență artificială. Acest proiect va permite automatizarea operațiunilor repetitive prin utilizarea roboților, atât în portalul online, cât și în activitățile de back-office.

Sursa: Facebook Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România