S-a lansat runda a II-a a apelului PNRR privind îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol

Ministerul Educației a lansat ieri, 12 august 2024, Runda a II-a a apelului competitiv de proiecte „Îmbunătățirea infrastructurii liceelor cu profil agricol” în cadrul Reformei 7 Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământ tehnic superior.

Solicitanți eligibili sunt:

  • Unitățile de învățământ de stat acreditate, de nivel liceal profil tehnologic, cu peste 10% clase cu profil agricol, inclusiv cele cu profil silvic, ecologic și protecția mediului din Lista unităților de învățământ eligibile (Anexa 14). În cadrul prezentului apel sunt eligibile toate liceele eligibile menționate în anexa 14 a prezentului Ghid, cu luarea în considerare a faptului că vor fi prioritizate pentru obținerea finanțării cele 59 licee agricole menționate în Ordinul ministrului educației nr. 6.459/359/2022 privind modificarea anexei la Ordinul ministrului educației naționale și al ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 4.215/296/2019 pentru aprobarea listei liceelor tehnologice cu profil preponderent agricol,
  • UAT la nivel de municipiu, oraș, comună, pentru o unitate de învățământ descrisă la punctul 1, care este în administrarea sa.

În cazul în care într-o localitate sunt mai multe unități de învățământ eligibile, UAT-ul poate depune proiect doar pentru un singur liceu, ceea ce nu afectează în niciun fel dreptul unui alt liceu din aceeași localitate de a transmite aplicație, ca solicitant, în cadrul prezentului apel printr-un proiect/cerere de finanțare separată.

Alocarea financiară pentru apelul de proiecte Runda a II-a este de 21 milioane euro, valoare eligibilă din PNRR, fără TVA.

Valoarea maximă eligibilă a bugetului unui proiect este echivalentul în lei al sumei de 650.000 EURO, fără TVA.

Apelul este unul complex, prin integrarea a 3 componente:

  • Componenta I – Dotarea cu materiale, mobilier, echipamente digitale specifice activității didactice și practice pentru liceele eligibile care sunt cuprinse în anexa 14 la prezentul ghid;
  • Componenta II – Construcții noi;
  • Componenta III – Intervenții la construcții existente prin reabilitarea/renovarea infrastructurii, în special pentru asigurarea creșterii performanței energetice.

Proiectele se depun în perioada 13 august 2024 - 16 septembrie 2024,  prin platforma electronică dedicată PNRR, disponibilă aici.

Descarcă documentele

Sursa: Ministerul Educației