Municipiul Lugoj va avea o rețea de piste pentru biciclete, printr-un proiect finanțat prin Programul Regional Vest

Reprezentanții Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest și cei ai Primăriei Municipiului Lugoj au semnat, marți, 20 august 2024, contractul de finanțare pentru crearea unor trasee interconectate pentru biciclete, prin Programul Regional Vest 2021-202.

Conform comunicatului oficial, Lugojul va avea, în premieră, un sistem de bike-sharing. Vor fi amplasate două stații de închiriere a bicicletelor, una în zona Universității și alta în Parcul Gării. Se estimează o creștere de peste 37% a numărul anual de utilizatori ai pistelor pentru biciclete, la un an de la finalizarea investiției.

Același proiect include și amenajarea unor zone pietonale pe străzile Al. Mocioni și Horia, unde se va crea și un spațiu de tip shared-space, destinat în principal pietonilor și bicicliștilor, prioritar față de alte mijloace de transport. În plus, vor fi plantați noi arbori și plante perene de-a lungul traseelor.

8,7 milioane de euro vor fi investiți în proiect, din care 5,3 milioane de euro reprezintă contribuția Uniunii Europene. Termenul de finalizare este ianuarie 2027.

Sursa: ADR Vest