Directorul general ADR Sud-Muntenia: Interes crescut pe apelurile de proiecte pentru mediul privat. Solicitările au depăşit de patru ori suma alocată

Perioada de depunere a proiectelor pentru mediul privat din Regiunea Sud-Muntenia, în cadrul Programului Regional Sud-Muntenia (PR SM) 2021-2027, s-a încheiat recent. 

Liviu Gabriel Mușat, directorul ADR Sud-Muntenia, a reamintit că au fost deschise două apeluri dedicate IMM-urilor din cele șapte județe ale regiunii: unul pentru ajutor de stat și altul pentru schema de ajutor de minimis. Apelul 1.3 A, destinat creșterii sustenabile și competitivității IMM-urilor, a atras 820 de proiecte, în valoare de aproape 1,1 miliarde de lei, cu o acoperire de 298,56%. De asemenea, apelul 1.3 B, orientat spre microîntreprinderi și întreprinderi mici, a înregistrat 559 de aplicații, cu o valoare totală de peste 5,8 miliarde de lei, depășind de patru ori bugetul alocat.

Directorul ADR a subliniat că evaluarea proiectelor va fi realizată rapid și transparent, agenția fiind în curs de recrutare a 16 evaluatori suplimentari. 

Conform comunicatului oficial, vor fi finanțate peste 415 proiecte, cu o valoare de aproximativ 950 milioane de lei, iar prin supracontractare numărul acestora ar putea ajunge la 830, valoarea totală depășind 1,9 miliarde de lei. Comparativ cu exercițiul financiar anterior, numărul beneficiarilor ar crește cu peste 60%.

Sursa: ADR Sud-Muntenia