Proiectul Clear Cities:  Actorii locali sunt invitați să contribuie cu idei și soluții pentru managementul deșeurilor din București-Ilfov

Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov a anunțat un nou proiect Interreg Europe care abordează întregul ciclu al gestionării deșeurilor: generare, colectare, transport, tratare și prelucrare, eliminare.

Conform comunicatului, ADR BI invită toate părțile interesate să facă parte din grupul de actori locali relevanți ai proiectului CLEAR CITIES, pentru a contribui la schimbul de bune practici din regiune, în vederea îmbunătățirii politicilor de gestionare a deșeurilor și stabilirii unor modele eficiente de gestionare a deșeurilor, cu emisii reduse de gaze cu efect de seră.

Grupul de actori locali relevanți vizează:

  • administrația publică
  • companiile private
  • institutele de cercetare
  • universitățile
  • societatea civilă.

Proiectul se aliniază obiectivului UE de a deveni neutră din punct de vedere climatic până în anul anul 2050, prin orașe europene mai sigure, mai durabile și mai reziliente, păstrând calitatea mediului și sănătatea cetățenilor lor.

„CLEAR CITIES se diferențiază de restul proiectelor în care suntem parteneri în cadrul obiectivului politic Interreg Europe „O Europă mai verde” deoarece vizează toate cele 5 faze din ciclul de gestionare a deșeurilor. Este un proiect prin care ne dorim să punem la aceeași masă toți stakeholderii preocupați de managementul deșeurilor, care să practice învățarea prin punerea în comun de informații și să împărtășeasă bune practici alături de partenerii externi din Spania, Olanda, Suedia, Italia, Slovenia și Bulgaria. Este un bun prilej de formare și transformare de cunoștințe în practici cuantificabile și în acord cu viziunea europeană despre mediu”, a declarat Daniel Popescu, șeful Departamentului Dezvoltare și Asistență Programe, ADRBI.

Toate părțile interesate să se implice activ în gestionarea eficientă a deșeurilor în Regiunea București-Ilfov, pot transmite un e-mail la adresa contact@adrbi.ro cu subiectul înscriere stakeholder - proiect CLEAR CITIES.

Sursa: ADR BI