Fonduri europene pentru reabilitarea drumurilor județene din regiunea Centru

Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru a anunțat joi, 26 septembrie 2024, semnarea primului contract de finanțare pentru reabilitarea drumurilor județene prin Programul „Regiunea Centru” 2021-2027.

Conform comunicatului, Drumul județean DJ750C, propus spre reabilitare, străbate zona Munților Apuseni și face legătura între localitățile de pe Valea Arieșului, pornind din DN75 în comuna Sălciua și finalizându-se în orașul Teiuș, la intersecția cu DN1. Drumul facilitează legătura dintre microregiunea Munților Apuseni și microregiunea Mureșului, traseul fiind format din 2 tronsoane cu o lungime totală de 38,093 km, între care se află interpus un sector de cca 12,4 km din DJ107I, recent reabilitat.

Valoarea totală a investiției este de peste 210 milioane lei.

Proiectul cuprinde lucrări pentru realizarea de 11 stații noi de autobuz, toate prevăzute cu alveolă și trecere de pietoni iluminate cu led fotovoltaic, amplasarea a 2 stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, crearea a 8 segmente de aliniamente de arbori și arbuști situate de-a lungul celor două tronsoane de drum, amplasarea de indicatoare rutiere noi, înlocuirea parapetului existent și amplasarea de parapet suplimentar, pentru completarea celui existent. Se vor amenaja platforme de încrucișare pentru autovehicule în zonele de drum îngustat, piste de biciclete și se reface integral semnalizarea orizontală și verticală a drumului, fiind realizate marcaje longitudinale, transversale și diverse alte lucrări.

Sursa: ADR Centru