ADR Vest va beneficia de expertiză în domeniul inovării prin Agenția Națională de Inovare din Luxemburg

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a anunțat marți, 1 octombrie 2024, faptul că va beneficia de expertiză în domeniul inovării datorită încheierii unui memorandum de înțelegere între ADR Vest și Luxinnovation GIE - Agenția Națională de Inovare din Luxemburg.

Potrivit comunicatului oficial, Luxinnovation GIE va contribui cu transfer de cunoștințe pentru înființarea de către ADR Vest a Agenției Regionale de Inovare și, ulterior, pentru consolidarea activității acesteia. Memorandumul mai prevede schimbul de experiență privind soluțiile digitale și instrumentele utilizate de Luxinnovation în cadrul inteligenței de piață, organizarea de conferințe, forumuri, ateliere de lucru și alte activități legate de inovare.

În plus, companiile românești și cele luxemburgheze vor fi încurajate să colaboreze, prin partajarea informațiilor despre posibile domenii de interes comun. Protocolul propune introducerea firmelor din Vestul țării în ecosistemul luxemburghez:

  • organizații de transfer de cercetare,
  • universități,
  • incubatoare,
  • parteneri de cooperare,
  • industrie etc.

Bazele colaborării dintre ADR Vest și Agenția de Inovare din Luxemburg au fost puse la începutul acestui an, atunci când Sorin Maxim, directorul ADR Vest, a prezentat oamenilor de afaceri din Luxemburg principalele oportunități de investiții în Regiunea Vest, în cadrul unui eveniment organizat de Camera de Comerț a Luxemburgului și Ambasada României în Luxemburg.

Descarcă documentul

Sursa: ADR Vest