Fosta clădire a fabricii de automobile din Arad ar putea deveni hub cultural și muzeu al patrimoniului industrial arădean

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a anunțat luni, 7 octombrie 2024, că Primăria Municipiului Arad are în pregătire un proiect pentru finanțare prin componenta New European Bauhaus din Programul Regional Vest 2021-2027.

Proiectul vizează reconversia Casei Marta, fosta fabrică de automobile Marta, într-un spațiu multifuncțional dedicat inițiativelor culturale și artistice.

Filozofia New European Bauhaus (NEB) promovează realizarea de spații și clădiri publice atractive, estetice, funcționale, sustenabile, conectate la nevoile comunității și care încurajează interacțiunea socială și exprimarea cultural-artistică.

 „Prin NEB, nu ne limităm la simpla renovare de clădiri sau proiecte de infrastructură. Finanțăm proiecte pilot care sunt sustenabile, deschise publicului, estetice și realizate cu implicarea comunității.”, a afirmat Georgiana Radac, Șef al Autorității de Management pentru Programul Regional Vest.

Sursa: Facebook ADR Vest