Fonduri europene pentru reabilitarea a 70.000 de metri pătrați de zone verzi și pietonale din orașul Moldova Nouă

Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest a anunțat marți, 8 octombrie 2024, faptul că aproximativ 70.000 de metri pătrați de zone verzi și pietonale din orașul Moldova Nouă vor fi reabilitate, în urma unui proiect finanțat prin Programul Regional Vest 2021-2027. 

Proiectul prevede transformarea Parcului Poporului din localitate, o zonă din apropierea malului Dunării, aflată într-o fază accentuată de degradare. Aici vor fi amenajate:

  • un amfiteatru în aer liber;
  • zone de picnic și pentru expoziții;
  • alei pietonale cu vegetație (de tip "terre-pierre");
  • spații plantate cu flori și aranjamente peisagistice.

Parcul va fi dotat cu mobilier modern, iluminat LED, supraveghere video, rețea de internet Wi-Fi gratuit, precum și un sistem de irigații ce folosește apa pluvială pentru întreținerea florilor.

Pe lângă modernizarea Parcului Poporului, proiectul va transforma și 10 scuaruri dintre blocurile din vecinătatea acestuia, într-o zonă delimitată de străzile Dunării, Nicolae Titulescu, A.I. Cuza și aleea Eftimie Murgu. Aceste spații, care însumează aproximativ 60.000 mp, vor fi transformate în zone verzi, cu locuri de joacă, spații destinate recreerii și activităților sportive.

 3,5 milioane de euro vor fi investiți în proiect, din care 2,8 milioane de euro reprezintă contribuția Uniunii Europene. Termenul de finalizare este august 2027.

Sursa: Facebook ADR Vest