PR Nord-Est: Ghidul privind colaborarea interregională pentru proiecte de cercetare-dezvoltare și inovare, lansat în consultare publică

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Regional Nord-Est 2021-2027, a lansat astăzi, 30 iulie 2024, în consultare publică Ghidul Solicitantului de finanțare pentru apelul de proiecte „Colaborare interregională VInnovate”.

Scopul principal al investițiilor derulate prin acest apel este dezvoltarea și consolidarea capacității de inovare a companiilor din Regiunea Nord-Est în vederea stimulării creării de noi produse, servicii și tehnologii, îmbunătățirii proceselor de producție și a performanței economice a companiilor din regiune prin facilitarea colaborării interregionale pentru schimbul de cunoștințe, expertiză și resurse.

Prin acest apel este susținută participarea întreprinderilor din Regiunea Nord-Est la proiecte de cercetare-dezvoltare și inovare (CDI) în parteneriat cu organizații externe membre ale Inițiativei Vanguard și semnatare ale Memorandumului de Înțelegere 2024, la apelul interregional VInnovate 2024 (Vanguard).

Prin această intervenție vor fi sprijinite proiecte care se vor concentra pe confirmarea funcționalității prototipului și demonstrarea prototipului validat în mediu operațional, prin parcurgerea etapelor de maturitate tehnologică (TRL) de la nivelul TRL 6 (Demonstrația prototipului de sistem / proces într-un mediu operațional) la TRL 7 (Sistem pilot integrat demonstrat) și/sau TRL 8 (Sistem încorporat în design comercial).

Dacă este cazul, activitățile aferente TRL5 pot fi eligibile pentru finanțare în prezentul apel, cu condiția ca o parte semnificativă a proiectului (peste 50% din costurile totale) să se axeze pe activități asociate nivelelor TRL superioare (TRL7 și / sau TRL8). Aceasta înseamnă că proiectul trebuie să demonstreze un plan clar de dezvoltare a tehnologiei de la stadiul de concept (TRL5) la un sistem complet și operațional (TRL8).

Alocarea nerambursabilă aferentă prezentului apel de proiecte este de 600.000 euro.

Observațiile și propunerile se transmit prin  interfața disponibilă aici, până la data de 21 august 2024.

Descarcă documentele

Sursa: ADR Nord-Est